zondag 29 november 2009

Standard heeft het schoppen nog niet verleerd.

Ik laat de live match commentaren voor zich spreken... Was de afschuwelijke tackle op Wasilewski nog niet genoeg?

Vanop Sporza

40'

Mennes ligt kermend van de pijn op de grond. Hij is op een erg gemene manier aangetrapt door Goreux. Die gaat op de enkel van de verdediger staan.


44'

Mennes kan niet meer verder na de vuile overtreding van Goreux. Hij wordt naar de kant gedragen, maar mag zich nog gelukkig prijzen dat zijn enkel niet gebroken is.


45+2' Rust.

Doffe ellende op Stayen. Sint-Truiden en Standard bakken er helemaal niks van. Hét moment van de eerste helft was de afschuwelijke overtreding van Goreux op de enkel van Mennes. De tweede helft moet wel beter zijn, dat kan haast niet anders.


66'

Goreux slaat weer toe. Hij trekt het truitje van Cantaluppi haast uit en loopt tegen een gele kaart aan. Eigenlijk verdiende Goreux al donkerrood in de eerste helft.

82'

De boefjes van Standard zijn weer op pad. De Camargo trapt na op Onana na een tackle en krijgt geel. Na een opstootje is er ook een gele kaart voor Onana.

90+3' Einde.

Sint-Truiden boekt verdiend zijn eerste zege sinds meer dan twee maanden. Standard speelde bijzonder zwak en liet zich vooral opmerken door enkele potige overtredingen op en over het randje.


Vanop HLN

41'
Crapuleuze tackle Goreux
Mennes wordt van het veld gestampt door een schandalige overtreding van Goreux. Verbist fluit niet. Onwaarschijnlijk.
43'
Enkelblessure Mennes
Terwijl Goreux een duim opsteekt naar Verbist voor zoveel gratie, gaat Mennes in discussie met Bölöni. Standard is het hakken nog steeds niet verleerd.
45'
RUST
Verbist heeft een einde gemaakt aan de eerste helft. Deze 45 minuten werden overschaduwd door een schandalige overtreding van Goreux op de enkels van Mennes.
54'
Geel Carcela
Verbist bedenkt Carcela met een gele kaart na een lichte charge. Vreemde keuze om hiervoor geel te geven. Iemand zijn enkel overstampen wordt dan weer niet bestraft.
93'
STANDARD BLAAST AFTOCHT
STVV heeft zijn eerste zege geboekt sinds 19 september. Niet toevallig is Standard het slachtoffer. De Rouches presenteerden zich deze avond als geslagen honden op Stayen. Bovendien ging Goreux zwaar zijn boekje te buiten door Mennes van het veld te stampen na een smerige tackle op de enkel. Verbist liet de partij ontaarden, jammer.
Vanop Sportwereld

40'
Goreux Na een zware overtreding op Wim Mennes heeft Reginal Goreux heel veel geluk dat hij geen rode kaart krijgt. Dit is opnieuw een schandalige overtreding van een Standard-speler.

44'
Mennes Wim Mennes kan niet verder spelen na de overtreding van Reginal Goreux. Cephas Chimedza komt in de ploeg bij STVV.

21:19
Rust Na een bijzonder zwakke eerste helft staat de beginscore nog steeds op het bord op Stayen. STVV probeerde wel, maar kon niet beter. De bezoekers speelden traag en inspiratieloos en lijken er echt geen zin in te hebben. Het meest opvallend was nog de zware tackle van Reginal Goreux op Wim Mennes. De jonge Luikenaar verdiende donkerrood, maar kwam zonder kaart weg. 0-0 en een maat voor niets voor de rust, hopelijk beterschap erna.

60'
Jovanovic Milan Jovanovic en Peter Delorge haken in elkaar. De servische spits grijpt de kapitein van STVV even naar de keel en mag blij zijn dat hij er zonder kaart vanaf komt.

66'
Goreux Opnieuw geel voor een speler van Standard. Dit keer is het Reginal Goreux die een kartonnetje onder de neus geduwd krijgt.

77'
Jovanovic Milan Jovanovic is al de vijfde speler van Standard die geel pakt vanavond.

81'
De Camargo Hervé Ndjana Onana krijgt geel na een fout op Igor De Camargo. De braziliaanse Belg trapt na en mag blij zijn dat hij slechts geel krijgt.

22:23
Nabeschouwing Na een barslechte wedstrijd wint STVV thuis van Standard. De thuisploeg kwam net na het uur op voorsprong. De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. De Rouches schoten wakker en hadden twee goede kansen, maar telkens bewees Simon Mignolet zijn waarde. Jonathan Wilmet besliste de wedstrijd met een prachtige krul in de winkelhaak. STVV kan opnieuw winnen. De Luikenaars druipen af na een 0 op 6 en staan pas op de zesde plaats in het klassement. Standard is ziek en er zit heel wat frustratie in de ploeg. Vraag is maar of ze zich snel kunnen herpakken.




Ik laat iedereen vrij in zijn interpretatie...




3 opmerkingen:

  1. Het is als Anderlecht-supporter wel vrij makkelijk om te klagen over Standard. Waarmee ik niet wil zeggen dat je over de tackle van Goreux ongelijk hebt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar heb je gelijk in, het is altijd makkelijk klagen over de "rivalen". Voor wat het waard is, ik had dit evengoed gepost mocht het tweemaal over pakweg Zulte-Waregem gegaan hebben. De ploeg maakt me niets uit, wel het wansmakelijke antivoetbal en het recidivisme (al is dat wel een zeer zware term, maar bon ;) ).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jezus zo'n vuile tackle. Wasilewski revisited. En dan mogen we niet vergeten dat Mangala Arsenalspeler Gibbs vorige week in de laatste minuut een volstrekt overbodige open voetbreuk heeft getrapt.

    Standard is goed bezig om al mijn respect te verliezen, de laatste maanden. Jammer, want tot voor een jaar kende ik ze vooral als de ploeg die eindelijk de dominantie van Club en Anderlecht doorbrak, en nog met superieur voetbal ook. Maar dit jaar is 't echt niet meer dan een bende straatvechtertjes.

    BeantwoordenVerwijderen