donderdag 19 november 2009

Herman president, sjalalalalaaaaa

De kogel blijkt nu eindelijk door de kerk te zijn. De beslissing viel redelijk snel, de hooggeplaatsten in Brussel hadden blijkbaar honger.

Hermanneke, wiens roots in mijn eigenste boerendorpje liggen, wordt de eerste "president" van Europa. Hoera hoera, laat het bier maar vloeien en het feest beginnen.

Allemaal goed en wel, ware het niet dat, sinds de hele polemiek rond de verkiezing van een Europese "president" op gang kwam, de media opeens doorhadden dat onze premier af en toe wel eens een haiku'tje (jaja, zo schrijf je dat) van achter zijn oren tevoorschijn tovert.

Een leuk weetje, ware het niet dat zowat iedereen in de media in onvervalste Man Bijt Hond stijl zich blijkbaar enkel en alleen op dit feit lijkt vast te bijten. We zagen The Wall Street Journal al een (toegegeven, grappige) kwinkslag naar Hermans haargroei geven, maar nu blijkt ook De Standaard het warm water te hebben uitgevonden.

Om Hermans verkiezing te vieren, vullen ze zowat hun hele startpagina met een haiku over de meester zelve. Belezen mensen merken meteen op dat de haiku zowaar een verwijzing is naar een van de haiku's die de premier onlangs voorgelezen heeft. Merk ook op hoe ze de lezers vragen om zelf een haiku te schrijven over de premier.



Met alle respect, maar waar gaan we in godsnaam naar toe? Een (toch wel belangrijk en opmerkelijk) nieuwsfeit wordt op deze wijze compleet getrivialiseerd en in het belachelijke getrokken.

Herman President, laten we er op los haiku'en. De tien beste haiku's worden morgen in De Standaard gepubliceerd. Daarbij wordt een poll gevoegd om te peilen welke haiku het haalt van de anderen. Vervolgens zal de winnende haiku beloond worden doordat Freek Braekman in een extra journaal hem komt voordragen. Liefst tweemaal achtereen, zoals het een echte haiku past.

De schrijver ervan mag vervolgens de vrijgekomen post van Eerste Minister bekleden. Dan is dat ook al opgelost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten